domain keresés
domain létrehozója
Whois információ
fordított keresés
domain helye
keresés

Hogyan lehetsz ingatlan tanácsadó?

Szenvedélyesen dolgozik az ingatlanpiacon? Rutin nélküli szakmát keresel, ahol sokoldalúságodat értékelik? Tehát, fedezze fel az ingatlantanácsadói munkát! Küldetések, készségek, gyakorlati feltételek... Tekintsük át ennek a gazdag, emberrel való érintkezésnek megfelelő tevékenység minden aspektusát.

Ingatlan-tanácsadói szakma bemutatása

Az alkalmazkodóképesség a kulcsszó az ingatlan-tanácsadói szakma meghatározásához. Szakterületének szakértője és ügyfelei projektjei szolgálatában bizonyos képességek elengedhetetlenek ahhoz, hogy magas hozzáadott értékű közvetítő legyen.

Küldetések

Az ingatlantanácsadó segítő. Feladata kétféle igény összefogása: az ingatlanvásárlóké és a ház-, lakás-, telek-, garázs-, stb. eladóké.
 

Betegszabadság és fizetett szabadság: az alkalmazandó szabályok

  Elfogadták a betegszabadság alatti fizetett szabadság megszerzéséről szóló törvényt. Előírja, hogy a betegszabadság bármely időszaka tényleges munkaidőnek minősül, amely lehetővé teszi a munkavállaló számára, hogy fizetett szabadságot szerezzen. Ebben a speciális fájlban találja meg az új alkalmazandó szabályok összefoglalását. Ezt a tanulmányt partnerünk, az Editions Tissot készítette. ingyen letöltöm
Ennek érdekében ügyfélportfóliót épít fel, ingatlan eladókból és vásárlókból egyaránt. Támogatja a tulajdonosokat ingatlanaik eladásában vagy bérbeadásában. Ez magában foglalja az ingatlan árának értékelését, annak népszerűsítését és hirdetéseik terjesztését. Támogatni tudja őket a tárgyalási fázisokban is. Feladata a leendő vevők igényeinek azonosítása, és ezeknek megfelelő ingatlanok bemutatása. Az ingatlantanácsadó mindkét esetben adminisztratív és jogi perifériális szolgáltatások egész sorát nyújtja ügyfelei számára. Küldetésének sikeres végrehajtásához a tanácsadónak rendelkeznie kell bizonyos természetes tulajdonságokkal. Az ingatlanügyek terén szerzett szilárd szakértelmét is elismerik, amely képzésből vagy tapasztalatból származik.

Az ingatlantanácsadó kulcskészségei

A kulcsszó: akard! Egy jó ingatlantanácsadó minden szempontból kereskedelmi érzékkel rendelkezik. De mit is jelent ez pontosan? Fedezzük fel együtt az ideális ingatlantanácsadó portréját.

Kiváló interperszonális készségekkel rendelkezik

Kapcsolattartási érzékkel kell rendelkeznie, és jó kommunikátornak kell lennie. Ezek a tulajdonságok nélkülözhetetlenek a hűséges potenciális ügyfelek hálózatának kiépítéséhez, mind az eladók, mind a vevők számára, és fenntartsák azt a bizalom gerjesztésével. Ezenkívül vitathatatlan eszközök, amelyek támogatják az ügyfeleket ingatlanvásárlási projektjük meghatározásában.

Tudja, hogyan kell tárgyalni

Kereskedelmi készségeinek és tárgyalási készségeinek lehetővé kell tennie számára, hogy megkülönböztethesse szolgáltatási kínálatát egy olyan szakmában, ahol kemény lehet a verseny.

Kíváncsiságáról és professzionalizmusáról tesz tanúbizonyságot

Képes lesz-e támogatni ügyfelét egy hivatalos adásvételi szerződés elkészítésében? Hallott-e a helyi városrendezési terv legújabb módosításáról a kutatási területére vonatkozóan? Az ingatlantanácsadónak a know-how egész sorát kell elsajátítania, hogy a legjobb tanácsot adhassa ügyfeleinek. És mivel a szabályozás folyamatosan fejlődik, szomjaznia kell a tudás iránt, hogy naprakész legyen a legújabb jogi, adminisztratív vagy műszaki fejlesztésekkel. Ez együtt jár a szakmai lelkiismerettel és azzal a bizalommal, amelyet potenciális ügyfeleinkben ébresztünk.

Ismeri a piacát, és tudja, hogyan keressen

Az ügyfeleknek szükségük van az ingatlan tanácsadó szakértelmére. Igazi tanácsadó, nagyon jól ismeri területét és ingatlankínálatát. Ez lehetővé teszi, hogy konkrét tényeken alapuló ingatlanbecsléseket kínáljon. Illetve, hogy ügyfeleit hasznosan tájékoztassák egy városrész sajátosságairól, egy városi terület fejlesztési projektjeiről.
 

Elérhető és szervezett

Látogatások, kutatás, adminisztrációs feladatok, hatósági határidők... Az ingatlantanácsadó kellően szervezett ahhoz, hogy hatékonyan zsonglőrködjön munkája minden területén.

Az ingatlantanácsadó munkakörülményei

A szolgáltató szakmában bizonyos rugalmasságot tanúsít. Ez az ingatlantanácsadó esete.

A státusza

Az ingatlantanácsadó független státuszban dolgozik. Eljárhat saját nevében vagy egy ingatlanügynökséggel együttműködve.

A menetrendjei

Rugalmas, főleg akkor dolgozik, ha az ügyfeleknek van szabadideje, akár este, akár hétvégén.

A fizetése

A díjazás a kapott díjakon alapul. Ezért arányos az adott időszakban végrehajtott ügyletek mennyiségével és azok eladási értékével. A jutalék mértéke nem szabályozott, és az eladási összeg 4-8%-a között ingadozik. Vannak bevételi céljaid? Tehát rajtad múlik, hogy számolj! Mint bizonyára megértette, az ingatlantanácsadó fizetése a minimálbértől a nagyon kényelmes jövedelemig terjedhet tevékenységüktől és értékesítési képességüktől függően.

Hogyan lehetsz ingatlan tanácsadó?

Szakmai választás vagy átképzés: célszerű megfelelő képzést követni és a megfelelő diplomát megszerezni az ingatlan-tanácsadói munkához. Valójában minimális szintű tanulmányi vagy szakmai ismereteket kell igazolnia ahhoz, hogy megkaphassa az értékes „T” kártyát, amely elengedhetetlen az ingatlanszakmák személyes gyakorlásához.

képzések és diplomák

Az ehhez a szakmához szükséges sokoldalúság megszerzéséhez egy Bac+2 és Bac+4 közötti tanfolyamot végezhet. A belépési útvonal az „Ingatlanszakma” felsőfokú technikusi bizonyítvány. Ez történhet az alapképzés során vagy munka-tanulmányi alapon. A hallgatók két éven keresztül fejlesztik készségeiket jogi, ingatlanügyletek és szabályozási területeken. A Műszaki Egyetem „Jogi karrierje” szintén kiváló ugródeszka az ingatlanos karrierbe. Végül, azoknak a hallgatóknak, akik kereskedelmi, jogi vagy menedzsment szakon szerezték meg a Bac+2-t, több mint harminc szakmai engedély teszi lehetővé, hogy ingatlanvagyon fejlesztésére, kezelésére vagy marketingjére szakosodjanak. Tudja meg azt is, hogyan válhat bérszámfejtővé

Lehetsz ingatlantanácsadó tanulás nélkül?

Igen ! Lehetséges. Feltéve, hogy legalább 3 éves szakmai merítési időszakot végzett egy ingatlanügynökségnél. Ezt követően van lehetőség VAE, vagy „Megszerzett tapasztalat érvényesítése” elnevezésű oklevél átvételére. A jelölt írásbeli dolgozattal és szóbeli előadással megszerzett készségeit mutatja be az ágazat szakembereiből álló zsűri előtt. Ha rajong az ingatlanügyekért, akkor diplomával vagy anélkül teheti karrierjét. Az ingatlantanácsadó természetesen nyitott, és kereskedelmi temperamentumról tesz tanúbizonyságot. Kíváncsinak és szenvedélyesnek kell lennie ahhoz, hogy alkalmazkodjon szakmája korlátaihoz és folyamatos fejlődéséhez. Felismeri magát ezen a portrén? Szóval, mire vársz az induláshoz?