domain keresés
domain létrehozója
Whois információ
fordított keresés
domain helye
keresés

Csere: tudd meg, mik az első lépések

  Amellett, hogy élményt hoz gazdagító Az önéletrajza számára, amely teljesen megváltoztathatja az életét, a csereprogram mindig nagyszerű lehetőség, hogy megismerkedjen kultúra teljesen más, mint a tiéd.

A csere a vízválasztó az életedért! Hiszen egy nemzetközi utazás lehetővé teszi számunkra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk saját kihívásainkkal, és megtapasztaljuk, amit a világ kínál számunkra.

De mielőtt belevágna ebbe a kalandba, meg kell tennie előkészíteni és megtervezni óvatosan, hogy egyedülálló élményben legyen része.

Annak érdekében, hogy Ön a legjobb útmutatásokkal jól eligazodjon, elkészítettünk egy egyszerű és hatékony, lépésről lépésre szóló útmutatót, hogy ez az álom közelebb kerüljön Önhöz.

Vessen egy pillantást erre a cikkre, ahol különválunk 6 tipp fontos, hogy megtegye az első lépést, és már most elkezdje tervezni a cserét.

Lásd még:

1. - Mély kutatás

A kutatás elengedhetetlen minden személyes terv megvalósításához, és ez nem lehet másként álmai utazásának megtervezésekor sem.

Mindenekelőtt fontos, hogy ismerje a fennálló helyzeteket és lehetőségeket, és ha jobban megismeri a témát, képes lesz a legjobb döntéseket meghozni, hogy a cseréje tökéletes legyen.

Ezért annak érdekében, hogy biztonságban érezze magát és a legjobb döntéseket hozza meg, először végezzen teljes kutatást, mielőtt bármit is döntene a cserével kapcsolatban.

Így kiválaszthatja azt a programot, amely a legjobban megfelel személyes igényeinek és céljainak, valamint költségvetésének.

Ez egy kicsit több türelmet és odafigyelést igénylő lépés, de ha időt szán a kutatásra, akkor elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket, és biztosítja, hogy a lehető legjobb élményben legyen része a külföldön töltött idő alatt, kihasználva mindazt, amit életre szóló javaslattal él.

De fontos kutatásokat végezni hivatalos és hiteles források. Sok van Óvatos Mert sok egymásnak ellentmondó információ található az interneten, amely veszélyeztetheti vagy akár véget is vethet a régóta várt eszmecserének.

2. – Határozza meg céljait

Mielőtt elkezdené a csere tervezését, fontos meghatározni, hogy mit szeretne célokat ezzel az utazással.

Néhány kérdés döntő lehet a végső választás előtt.

Szánjon időt néhány kérdés átgondolására, mint például:

 • Mit vársz a cserétől?
 • Egy új nyelv tanulására fókuszál? Fedezzen fel egy új kultúrát? Barátkozni és találkozni emberekkel?
 • Szeretnél egy másik országban dolgozni? Vagy külföldi egyetemen tanulni?
 • Mennyit tud fizetni ezért az utazásért?
 • Milyen típusú szálláshelyen fog megszállni? Szívesebben maradsz családdal? Diáklakás? Lakásbérlés?
 • Melyik évszakban tervezel menni? És milyen hőmérsékletet vagy hajlandó elviselni?
 • Meddig akar és maradhat az országán kívül?

Ezek a kérdések fontosak ahhoz, hogy átgondold saját szükségleteidet, vágyaidat és fizikai állapotodat.

Például, ha Ön az a fajta ember, aki nem viseli jól a hideget – ne is gondoljon arra, hogy télen Kanadába utazzon –, akkor nagyon alacsony a hőmérséklet. Még akkor is, ha a beltéri környezet rendelkezik berendezésekkel a kellemes hőmérséklet fenntartására, valamikor ki kell mennie a szabadba.

Ha Ön az a típus, aki szereti a szürke, esős napot, fontolja meg, hogy Skóciába induljon. Ennek az országnak olyan tájai vannak, amelyek meglepnek: a kristálytiszta tavaktól a lélegzetelállító hegyvidékekig. A valami középkoritól a modernig változó építészet mellett.

Szánj egy pillanatra, hogy elgondolkodj ezeken a dolgokon.

Ha ezeket a kérdéseket feltárja, és tisztábban látja személyes és szakmai céljait, akkor kiválaszthatja azt a cseretípust, amely a legjobban megfelel az Ön elvárásainak és vágyainak!

3. – Válassza ki a tökéletes úticélt

Most ebben a szakaszban itt az ideje, hogy értékelje profilját.

Válaszolj magadnak:

 • Te olyan ember vagy, aki szereti a kultúrát? Vagy strand?
 • Szereted a divatos helyeket? Vagy békésebb?
 • Inkább a telet szereted, vagy a nyár híve?

Ez az értékelés segít kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb úti célt!

Egy másik fontos tipp azoknak, akik megteszik az első lépéseket egy csereprogram felé, a helyszín kínálta lehetőségekre vonatkozik.

 • Szándékában áll-e hosszabb ideig az országban maradni, és utána jobb szakmai lehetőségei vannak?

Ha igen, nyugodtan értékelje az egyes régiók kínálatát.

4. - Ismerje meg a csere típusait

Sokféle csere létezik. Az Escola M60-ban, Brazília legnagyobb felkészítő csereiskolájában például többre készülsz 60 fajta csere, módozatokra osztva, beleértve:

 • Diákok
 • Szakemberek
 • Akadémikusok
 • Nyelvcsere a nyelv fejlesztése érdekében, sőt önkéntesség is.

Mindegyiknek megvannak a maga sajátosságai és követelményei, ezért fontos alaposan tájékozódni, mielőtt kiválasztaná azt, amelyik a legjobban illik céljaihoz és életének aktuális pillanatához.

Továbbá nagyon fontos az egyes cseretípusokat kínáló országok kutatása. A ma elérhető lehetőségekről szóló teljes tudásbázis megléte elengedhetetlen ahhoz, hogy magabiztosabb döntést hozhasson, és elnyerje helyét a világ egyik legjobb egyetemén, ösztöndíjban vagy akár vállalatnál.

5. – Fontolja meg a „minta” megtapasztalásának lehetőségét.

És mit értünk ezen?

A másik országban töltött idő élménye eleinte nagyon felizgathatja az embert, de az is megeshet, hogy amikor már ott van az ember, nem szokja meg annyira a gondolatot.

Vannak olyan cseretípusok, amelyek a legmegfelelőbbek azok számára, akik először mennek – melyek azok rövid időszak. Mintha ennek az élménynek a mintái lennének.

Az egyik lehetőség a nyári táborokban való részvétel, amelyek általában között zajlanak nyári tanfolyamok és programok 2-8 hét.

Kutasd tovább ezt a fajta cserét, érdekes lehetőség lehet számodra!

Ezért nagyon fontos, hogy ismerj legalább néhány alternatívát, és ha érdekesnek találod, válaszd ezeket a kis mintákat. Innentől kezdve könnyebb lesz megérteni, hogy valóban készen áll-e arra, hogy Brazílián kívül éljen, valóban ezt szeretné-e, és hogy egy új kultúrában való élet illik-e a profiljához.

6. – Találkozzon és beszéljen olyan emberekkel, akik már megtapasztalták, amit tenni szándékozik

Minél több információval rendelkezik az utazásról, annál jobb lesz!

Ez az oka annak, hogy azokkal az emberekkel való beszélgetés, akik már átestek ezen a tapasztalaton, lehet az a „kis lökés”, amelyre szüksége van a legjobb döntések meghozatalához.

A külföldi élet reális és hasznos szemléletének legjobb módja, ha információkat szerez azoktól, akik már átélték ezt a tapasztalatot. Nincs is jobb, mint hallani valakit, aki a saját tapasztalatairól beszél, olyan helyeket vagy tevékenységeket ajánl, amelyeket a csereidőszak alatt végezhet.

Biztosak vagyunk benne, hogy ez még jobban ösztönzi majd Önt a nemzetközi tapasztalatok megélésére.

Szeretnél hozzáférni egy olyan közösséghez, amelyben több ezer brazil él, akik már elvégezték, vagy arra készülnek, hogy pályázzanak ösztöndíjakra és ingyenes csereprogramokra?

Az M60 School egy helyen összegyűjtött mindent, amire szüksége van ahhoz, hogy meghódítsa a legtöbbet 60 fajta nemzetközi csere és lehetőség amelyek több mint 70 ország.

A rögzített és élő órákkal, kiegészítő anyagokkal, több mint 40 szaktanárral, egy csapattal, aki javítja és átnézi az összes dokumentációját, és gondoskodik arról, hogy a felkészülés óta ne érjen kellemetlen meglepetés a csere során, amellett, hogy a felkészülés során nem érheti kellemetlen meglepetés, az Iskola M60 még mindig van egy közössége több ezer emberrel, akiknek volt már tapasztalatuk a csereprogramban való részvételről, vagy arra készülnek, akárcsak te!

Ahhoz, hogy az Escola M60 része legyen, meg kell tennie a PROFIL TESZT, felvételi elővizsgaként működik és ezen keresztül az egyik 50 üresedés az osztályból a tiéd lehet.

Ne vesztegessen több időt, tegye meg az első lépést nemzetközi utazása során MOST!

Kattintson az alábbi gombra, és tegye le most az M60 profiltesztjét. 👇

INGYENES VÉGZETT VÉGRE A TESZTEM