domain keresés
domain létrehozója
Whois információ
fordított keresés
domain helye
keresés
Legutóbbi keresések

Az olasz állampolgárság előnyei a diákok számára

    Ez a dokumentum több számára is ajtót nyithat lehetőségeket Olaszországban és egész területén is Európahiszen az ország része a Európai Únió.

Minden évben brazilok ezrei folyamodnakgyakori” Az olaszok felismerni a kettős állampolgárság. A Covid-19 világjárvány miatt sokan elhagyták az országot, hogy elismerjék állampolgárságukat, és új életet próbáljanak ki Olaszországban.

A brazil külügyminisztérium adatai szerint 2018-ban 85,7 ezer brazil élt az országban, 2020-ban pedig 161 ezren, ami 88%-os növekedést jelent. Vagyis három év alatt megháromszorozódott a szám.

Természetesen a dokumentum nem kizáró tényező a külföldi lehetőségek megszerzésében. Ez az „egyszerű” szerep azonban megváltoztathatja tanulmányi és szakmai pályáját. Szeretné tudni, hogyan? Ebben a szövegben elmagyarázzuk Önnek!

Olasz állampolgárság: hogyan lehet megszerezni?

5 ingyenes online olasz nyelvtanfolyam

6 ok, amiért érdemes olaszul tanulni

Fotó: Reproduction/Pixabay

Tekintse meg az olasz állampolgárság 7 előnyét a diákok számára!

#1 - Most ugyanazokat a jogokat kapod, mint egy olasz

Ha valaki elismeri olasz állampolgárságát, ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mint egy olasz állampolgár. Így az Ön által megálmodott ösztöndíj megszerzésének folyamata könnyebbé válik az olasz egyetemeken és más európai országokban.

Olasz állampolgárként pedig a szavazás a kötelességek listáján szerepel, mert Brazíliához hasonlóan az állampolgárságot abban az országban kell gyakorolni, amely szintén kettős állampolgársággal rendelkezik. Olaszországban a szavazás nem kötelező, és nem szükséges személyesen megtörténnie, csak szavazzon bárhonnan, és küldjön egy szavazólapot a választásával.

#2 - Olasz útlevél a világ legerősebbjei közé tartozik

Bárki, aki rendelkezik olasz útlevéllel, 188 országba léphet be konzuli vízum nélkül, ami csökkenti a bürokráciát a külföldi tanulmányokon gondolkodók számára. Ezenkívül a 27 ország bármelyikében élhet Európai Únióaz európai polgár előnyeivel.

A Henley and Partners, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) partneri viszonyban álló vállalat kutatása szerint az olasz útlevelet a világ 4. legerősebb okmányának választották.

#3 - Jog az egészséghez

Ha tanulmányai alatt megbetegszik, ne aggódjon, mert olasz útlevelének köszönhetően nemcsak Olaszországban, hanem az Európai Unió bármely országában joga van a közegészségügyhöz.

Érdemes megemlíteni, hogy a The Lancet Public Health magazin 2019-ben végzett kutatása szerint Olaszország rendelkezik a világ egyik legjobb közegészségügyi szolgáltatásával.

#4 - Próbálkozhat ösztöndíjjal más országokban

Piros útlevelével a kezében átjáró lehet az Egyesült Államok és Kanada egyetemeire való belépéshez. Brazíliában ahhoz, hogy ezen országok valamelyikébe utazhasson, vízumot kell beszereznie, amelynek kiadása hónapokig tart. Olasz útlevéllel csak egy online meghatalmazást kell kiállítani, amely lehetővé teszi, hogy 90 napig az országban tartózkodjon.

7 dokumentum Brazílián kívül tanulni

#5 – Munka az Európai Unióban

Arról álmodozik, hogy euróban fizetést kapjon, és az Európai Unió 27 tagállamának valamelyikében dolgozzon? Tudja tehát, hogy ennek a dokumentumnak a kéznél való birtoklása megkönnyíti a folyamatot, köszönhetően az Európai Unióról szóló szerződésnek (3., 39., 40. cikk), amely biztosítja az emberek szabad mozgását az egyik alapvető szabadságjog. Ezért az Európai Unió minden állampolgára bármely tagországban dolgozhat.

Még egy tipp: mielőtt az összes európai állásra jelentkezne, ismernie kell annak a régiónak a nyelvét, ahová utazik. Ez előnyt jelent a többi jelölttel szemben.

#6 - Fizessen olcsóbb egyetemi díjat

Tudta, hogy a külföldiek tandíja akár háromszorosába is kerülhet az európai egyetemeken szokásos tandíj összegének? Ezért európai állampolgárként jogosult kedvezményes programokra, a normál havidíj megfizetésére vagy akár részletfizetésre is.

#7 - Ingyenes belépés a múzeumokba

Gondolt már arra, hogy ingyen bejuthat a párizsi Louvre-ba?

Ha Ön európai diák, bizonyos napokon ingyenesen léphet be a múzeumokba, belépődíj fizetése nélkül.

A múzeumok és műemlékek 18 éven aluliak, valamint a 18 és 25 év közötti, Európai Uniós országban élő fiatalok számára ingyenesek.

Kattintson ide, és fedezze fel Európa 18 legjobb múzeumát

Hogyan használhatjuk a kettős állampolgárságot ingyenes külföldi tanuláshoz?

Ha kettős állampolgársággal rendelkezik, és ösztöndíjjal szeretne Európában tanulni, Matheus Tomoto ebben a videóban tippeket ad a folyamat befejezéséhez.

Nincs állampolgársága, és Európában szeretne tanulni?

Tudtad, hogy olasz állampolgárság nélkül is lehet ösztöndíjjal tanulni Európában?

Megfelelő útmutatással nagyszerű lehetőségekhez jut Európában!

Ha el szeretné kezdeni a szervezkedést, hogy Brazílián kívül éljen át egy élményt, akkor az Escola M60. Ha több mint 50 tanárral szeretne felkészülni, akik szakértők a nemzetközi lehetőségekben, hogy ösztöndíjakat, ingyenes csereprogramokat és fizetett szakmai lehetőségeket nyerhessenek több mint 70 országban, az Escola M60 a legjobb módszer.

Amellett, hogy lépésről lépésre tanulja meg, hogyan szerezheti meg a legjobb lehetőségeket a világ legjobb intézményeiben, hozzáférhet a kifejezetten az M60-as diákok számára tervezett előnyökhöz, mint például:
  • Szuper platform, több mint 150 ezer éves ösztöndíjjal, a jelentkezéshez szükséges összes információval és a pozíciót kínáló intézmény hivatalos weboldalával;
  • Innovatív és korszerű oktatási módszertan;
  • Modul, amely megtanítja Önnek, hogyan tanuljon angolul ingyen otthon;
  • Több mint 900 rögzített óra és több mint 100 órányi élő mentorálás szakértőkkel;
  • Tanári csapat felkészült esszék, levelek, önéletrajzok stb. áttekintésére;
  • Hozzáférés a platformhoz olyan öregdiákokkal, akik hihetetlen lehetőségeket értek el;

És még sok más! Minden, amire külföldre utazni kell, egy egyszerű és hatékony platformon található. Tehát ne pazarolja az idejét. Kattintson ide, és töltse le profilját azonnal. Már csak 50 hely van!